Van idee tot realiteit

Ontwerpschets

Voordat een nieuw product van BRIO in de schappen ligt, moet het een uitgebreide kwaliteitscontrole ondergaan, die onder andere bestaat uit een grondige veiligheidscontrole. Deze wordt uitgevoerd tijdens de eerste ontwerpfase op het tekenbord en vervolgens bij de eerste prototypes die ontwikkeld worden. Tijdens dit proces stellen de speelgoedontwerpers van BRIO zichzelf de vraag of het speelgoed zal voldoen aan alle wettelijke vereisten en het niveau aan kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid waarom BRIO bekend staat.

TestenCompressietestVervolgens worden de materialen geselecteerd die voor het product gebruikt worden, en worden de eerste volledige exemplaren gemaakt. Deze worden onderworpen aan uitgebreide duurzaamheidstesten waarin ze blootgesteld worden aan duizenden herhalingen in de door BRIO speciaal ontwikkelde speelgoedtestmachines. Het speelgoed gaat pas naar de volgende fase als deze testen geslaagd zijn.

Als het speelgoed deze zware test doorstaat, is de volgende kwaliteitsbeoordeling een mechanische en chemische risicobeoordeling, en een test van de materialen die tijdens productie gebruikt worden. BRIO bestelt deze normaal gesproken bij vaste leveranciers. Voor zover mogelijk gebruiken we materialen die al eerder in onze producten gebruikt zijn, waarmee we goede ervaringen hebben en die eerder al de testen goed doorstaan hebben. De leveranciers moeten voldoen aan een uitgebreide lijst specifieke vereisten, en BRIO test de materialen vervolgens nogmaals.

BRIO verwerkt en monteert al het speelgoed in haar fabrieken in China en in Tsjechië, zodat BRIO de controle houdt over alle werkzaamheden.

FabriekTen slotte wordt het speelgoed in een extern lab getest om te garanderen dat het voldoet aan alle mechanische vereisten en dat het de strenge limieten niet overschrijdt die gesteld worden aan de honderden substanties die gebruikt worden in kinderitems en speelgoed.